Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан: Управляващите от БСП и ДПС бранят името на комунистическия вожд Георги Димитров

Управляващите от БСП и ДПС в Общинския съвет в Чирпан, взеха срамното решение централният булевард в града да продължи да носи името на комунистическия вожд Георги Димитров.

По време на сесията на Общинския съвет единствено общинските съветници от ГЕРБ подкрепиха предложението името да бъде сменено с това на световноизвестния художник Никола Манев, който остана завинаги свързан с Чирпан.

Общински съвет в Чирпан„Мнозинството гласува „против“ и „въздържал се“ и доказа, че Общината продължава да живее в миналото“ – категорични са от ГЕРБ. Според тях решението потъпква паметта на Никола Манев и показва оценката, която му се дава от Общинския съвет в Чирпан. „Ние сме хората, които решаваме кой е пътят, по който ще тръгне Чирпан. Дебатът за смяна на името на булеварда е от три месеца. С това решение ясно казвате, че Общинският съвет в Чирпан стои зад символите на един отминал строй“ - заяви Христо Стефанов, ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ. „Неофициалната коалиция между БСП и ДПС в управлението на Чирпан, е вредна за развитието на града и общината. Това се доказва всеки изминал ден с липсата на осветление през нощта, с преливащите от боклуци контейнери, с разрастването на незаконното сметище и на ромската махала, със спрените европейски програми и финансови корекции за милиони“ - убедени са от ГЕРБ.

Пред медии Христо Стефанов обяви, че взетото решение няма да спре стремежа на ГЕРБ към възстановяване на историческата справедливост, що се отнася до промяна на имената на улици и местности в Чирпан. Факт е, че в града все още има ул. „Партизанин“, „Димитър Благоев“ и др. От ГЕРБ припомниха, че са настояли и за оставката на председателя на Общинския съвет Даниела Драгийска. Искане за това ще бъде внесено през януари.

По време на декемврийската сесия общинските съветници от ГЕРБ се обявиха категорично против увеличението на таксата за битови отпадъци в Чирпан, която от 2016 г. досега е скочила шоково с 36%. Предложението на кмета Кичка Петкова е за ново 15-процентно увеличение за 2019 г., което е недопустимо и ще удари по джоба на всяко едно домакинство.

„Популистко е и твърдението на кмета, че тя самата не желае увеличение на такса смет. Защо тогава го предлага за гласуване в Общинския съвет“ - попитаха от ГЕРБ. „Основният проблем е в ниската събираемост на данъците в Общината, по-малко от 60%, което ясно говори за грешен подход, лошо прогнозиране и управление на финансите” - категоричен е Христо Стефанов. Според него най-важното за един данък е той да бъде платим, а в случая управляващите от БСП са направили точно обратното, затова и хората не го плащат.

Що се отнася до чистотата в общината, незаконното сметище в близост до ромската махала е визитната картичка на града пред гости и чужденци, отбелязаха общинските съветници от ГЕРБ. Общината се ръководи все по-лошо и без визия за развитие, посочиха местните старейшини.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема