Логистичен център се изгражда в с. Маджерито с финансиране от инициатива Jessica

Изграждане на логистичен център в с. Маджерито, община Стара Загора, се финансира с 1 942 930 евро по европейската инициатива за устойчиво градско развитие Jessica. Логистичната база ще бъде отдадена под наем дългосрочно на най-голямата българска компания на пазара на куриерски услуги Speedy.

Сградата ще бъде главен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки – една от най-бързо развиващите се бизнес линии на Speedy. Модерната логистична база ще бъде изградена на част от територията на бившия държавен птицекомбинат край Стара Загора и ще има площ от 5 400 кв. метра. Проектът се ползва и с подкрепата на община Стара Загора, заради пълното съответствие с усилията на общината за развитие на местния бизнес климат, насърчаването на инвестиции и откриването на нови работни места в региона. В резултат на инвестицията ще бъдат разкрити 10 - 15 постоянни, както и 40 временни работни места за периода на изпълнение на строителството.

madzheritoSociete Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие вече отпуснаха 15-годишен инвестиционен кредит на „ПИТ БОКС" ЕООД. От общата сума от 1 942 930 евро съфинансирането, което е осигурено от банката за проекта, е на стойност 1 298 700 евро.

„Много сме щастливи, че бизнесът в Стара Загора максимално се възползва от възможностите по инициативата Jessica. Този проект е поредното доказателство за добрата ни работа с инвеститорите в града. Вярваме, че изграждането на логистичния център  ще има положително въздействие върху бизнес климата и ще помогне за привличане на допълнителни инвестиции в региона“, каза Мартин Заимов – директор на Регионалния Фонд за градско развитие.

Jessica е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива Jessica предназначени за шестте големи града след София – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. Проектът на „ПИТ БОКС" ЕООД е шестият Jessica проект на Фонда в  Стара Загора след рехабилитацията на Централния градски пазар, двата проекта за реновация на стадион „Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчев , реконструкцията на закрития плувен басейн в града и модернизацията на част от производствените сгради на "Холдинг Загора".

Някои от по-значимите проекти по програма Jessica в другите градове включват изграждането на нови производствени мощности в Индустриална зона Русе, създаването на постоянен изложбен център  "Флора" в Бургас;, реновиране на историческата сграда „Юнашки салон“ във Варна; изграждане на мултиплекс с 4 кино зали и реновирана на съществуваща кино зала в Плевен; изграждането на паркинг във Варна, изграждането на нов високо енергийно-ефективен завод за хлебни продукти в Пловдив и много други.

За Societe Generale Експресбанк
Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – животозастрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 600 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които "Най-добра банка в България" от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

  • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
  • 55 млн. лв. нетна печалба за 2014 г.;
  • 185 млн. лв. нетен банков доход за 2014 г.;
  • 4.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2014 г.;
  • 148 офиса;
  • повече от 450 000 клиенти.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24