Прокуратурата разследва фирма за съхранение на отпадъци на площадка на ТЕЦ Брикел – Гълъбово

Прокуратурата разследва фирма, съхраняваща отпадъци на площадка на ТЕЦ „Брикел“ – Гълъбово

Отпадъци от разнородни материали, с неустановен до момента вид и произход, са открити в сграда № 3, намираща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, община Гълъбово. Тя се намира на територията на ТЕЦ „Брикел“ – Гълъбово, но е наета под наем от „Траш Юнивърс“ ЕООД, съобщи изпълнителният директор на ТЕЦ-а Янилин Павлов.

Фирмата е със седалище в Гълъбово.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора. От пресцентъра на обвинението съобщиха, че отпадъците са съхраняване не по установения ред, с което са създали опасност за живота и здравето на хората или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда.

При първоначалния оглед са открити найлони, пластмасови и битови отпадъци. Проверяват се всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им. Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.

Производството е започнато с оглед на местопроизшествието, на който са присъствали окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и районният прокурор Гриша Мавров. Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – Стара Загора.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема