Озонатори на „Елфи-Тех“ ООД могат да се ползват за дезинфекция на помещения

Проф. Жеко Ганев, собственик и управител на „Елфи-Тех“ ООД, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА направиха дарение на катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Дарението е озонираща система, която е разработена и произведена от „Елфи-Тех“ и се използва за дезинфекция на въздух и повърхности.

Съоръжението беше инсталирано и предадено на настоятеля на храма свещеник Емилиян в присъствието на Старозагорския митрополит Киприан. Проф. Жеко Ганев разказа за функциите на дарението, което с генерирания озон ще обеззаразява помещението на храма и ще предпазва миряните от патогенни микроорганизми, вкл. и от коронавируси. Това не трябва да намалява прилагането на всички останали предпазни мерки, определени от Националния кризисен щаб срещу пандемичната зараза.

Проф. Жеко Ганев разказа накратко и за 30-годишната история на фирмата си, която е внедрила над 1200 инсталации за пречистване на въздух, питейни и отпадни води по целия свят и декларира готовността да предостави цялата си експертиза, производствен опит и потенциал на фирмата си в борбата срещу коронавируса.

Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и на граждански клуб ЛИПА, изрази подкрепата на тези и на много други организации, както и на граждани на Стара Загора в подкрепата на тази кауза. Той изрази увереността, че тази криза ще даде възможност Стара Загора да покаже своя интелектуален и технически потенциал и да предложи активни иновативни решения за справяне с пандемията.

Кратка информация за проф. Жеко Ганев и „Елфи-Тех“ ООД

Жеко Ганев е професор по електрофизика. Има множество патенти и основен принос за вкарването на озона като работеща технология в България за дистанционното измерване на замърсителите на околната среда и др. Работил е в БАН и в един от най-големите институти на Русия в областта на плазмената химия и физикохимията. Има две докторски дисертации в областта на нискотемпературната плазма и в оптикоелектрониката. От 29 години ръководи фирма за физикохимични водни технологии „Елфи-Тех“ ООД – Стара Загора, която е произвела над 1100 физикохимични пречиствателни станции за страната и света.

* * *

Репортаж за озониращите системи на „Елфи-Тех“, излъчен в централната емисия Новини на Нова на 25 март 2020 г.


Прочетете също:

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24