Установени са двама мъже, нарушили задължителната карантина

31-годишен мъж в Стара Загора не е изпълнил предписание за поставяне под карантина и е нарушил мерките, издадени против разпространението или появата на заразна болест. По случая на 26 март във Второ Районно управление е образувано досъдебно производство по чл. 355 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Стара Загора.

prokuratura

Досъдебно производство по същия член е образувано и срещу 46-годишен мъж в Раднево. Материалите по двата случая са докладвани на съответните районни прокуратури.

От прокуратурата припомнят, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода” и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема