Въвеждат видеонаблюдение около ромските квартали в Казанлък

Около ромските квартали в Казанлък ще бъде въведено видеонаблюдение, ще има и допълнителен полицейски патрул. Това стана ясно по време на национална национална среща на тема „Обществен ред и сигурност”. Тя е провокирана от масовия бой между ромски младежи в центъра на града на 17 септември.

Не става въпрос за етническо напрежение, а за хулиганство.

Във форума участваха: вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, народните представители Маноил Манев и Борис Кърчев, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и представители на неправителствени организации.

Пред журналисти Валери Симеонов даде висока оценка за работата на българските служби по разкриване на извършителя на жестокото убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. „Перфектно свършена работа. Цялото разкритие беше в резултат на действията на нашата полиция, следствие и прокуратура. В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Той каза още, че на немските полицаи са им трябвали доста часове, за да се мобилизират и да съберат кураж да влязат блока, където е пребивавал убиецът на Виктория Маринова, за да го арестуват. И добави, че в конкретния случай българската полици е била по-бърза и по-добра. „Как ви се струва от България да се дават указания как е облечен убиецът, в кой вход се намира жилището, има ли друг в стаята. Какво да говорим повече” – коментира още вицепремиерът.

Валери Симеонов даде висока оценка за работата на българските служби по разкриване на извършителя на жестокото убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg