дъжд

Проливен дъжд наводни десетки мазета и апартаменти в Стара Загора

Проливен дъжд, придружен от бурен вятър и градушка, се изсипа в продължение на половин час над Стара Загора и няколко съседни села. В града има паднали дървета и клони, наводнени мазета и апартаменти. На територията на Стара Загора са получени над 180 сигнала.

"Другото място, на което работят 3 пажарни автомобила, е помпената станция до ТЕЦ „Марица изток” 2, защото там при обилни валежи винаги има проблем с повишаване на подпочвените води. Като цяло не може да се каже, че положението е много тежко, но наистина е сериозно. За щастие данни за пострадали хора няма, имаше хора, които бедстваха в автобуси, но те бяха приоритетно изведени. Щети по автомобили има, има и наводнени сгради на училища” – каза областният управител на Стара Загора, която беше на обиколка в града след първия проливен дъжд.
Временно е затворен бул. „Славянски” под надлеза, заради наводнение, залети с вода участъци има и в района на източния изход на Стара Загора.

„Има затворени пътни участъци заради разчистването на падналите клони и блокираните автомобили, но всички налични средства и техника са навън и работят” – увери Гергана Микова.

До петък вечерта е постъпила информация за нанесени щети от градушката в дворовете в селата Змейово, Хрищени, Колена и Дълбоки. На този етап няма данни за щети по земеделски масиви.

dajd sz 03

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg