Деца засадиха кипариси в Стара Загора

Просторният и добре поддържан двор на Детска градини № 34 „Райна Княгиня” в Стара Загора се обогати с четири кипариса. Те бяха засадени от възпитаници на детското заведение, заедно с областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

Към тях се присъединиха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова и председателят на фондация „Етносвят България” Бейсин Ахмед.

Гергана Микова и деца засадиха кипариси„Кипарисът също е символ на Стара Загора, както липата, а най-много кипариси е засадил първият старозагорски митрополит Методий Кусев в парка, който е създал, носещ днес неговото име. Грижете се с много любов за дръвчетата, които днес засадихте” – каза на децата областният управител Гергана Микова.

Гергана Микова и Иванка Сотирова раздадоха грамоти на най-активните участници в Националната седмица на четенето, а децата споделиха с тях кои са любимите им книги.

Областният управител на Стара Загора и Бейсин Ахмед гостуваха и в Начално училище „Димитър Благоев”. Първокласници ги посрещнаха с гирлянди, изобразяващи националния флаг на Република България и знамето на Европейския съюз. Всички заедно посадиха два кипариса в двора на училището.

Двете инициатива са част от Комуникационната стратегия на България за председателството на Съвета на Европейския съюз.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема