Кметът На Стара Загора Живко Тодоров участва в срещата с Жозеф Дол

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров участва в срещата с Жозеф Дол

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ, преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София.

Президентът на ЕНП беше категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. “От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко” - коментира Дол, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ – Стара Загора.

Жозеф Дол поздрави българските градоначалници за успешното развитие на регионите в последните години. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна изразиха благодарността си към ЕНП и заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове даде своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя и посочиха примери от регионите, които управляват. Президентът на ЕНП подчерта, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и заяви, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните членки. “България се доказа като надежден партньор и отговорна страна членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години” - обясни още Жозеф Дол.

По време на срещата си с българските кметове и председатели на Общински съвети от цялата страна президентът на ЕНП изрази задоволството си, че те живеят с проблемите на хората на населените места, които ръководят. Жозеф Дол поздрави градоначалниците от ГЕРБ, че взимат добри и мъдри решения, с които разрешават проблемите на хората.

Жозеф Дол подчерта, че за ГЕРБ, като част от семейството на ЕНП, най-важното е всички избиратели да отидат до урните и да гласуват на следващите избори, защото това е гаранция за успеха на ГЕРБ. Tой беше категоричен, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар. “Въпреки че пое поста по време на средата на мандата, тя показа, че само една решителна жена като нея може толкова бързо да се ориентира в ситуацията. Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС - добави той и коментира, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимка: ГЕРБ - Стара Загора)

На подобна тема