Ще обсъждат в Стара Загора бъдещето на Европа

Община Стара Загора ще бъде домакин на граждански консултации на тема „Бъдещето на Европа“. Те ще се проведат на 28 септември в зала „Петко Славейков“ от 14:00 до 15:00 часа. Модератор ще бъде Таня Михайлова, директор на Дипломатически институт към Министерство на външните работи.

obshtina szВ срещата ще участват: Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, кметът Живко Тодоров, заместник-кметът Иванка Сотирова, както и млади хора от Стара Загора.

Участниците във форума ще бъдат запознати с постиженията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и европейската перспектива на Западните Балкани. Те ще бъдат приканени да задават въпроси в сферата на външната политика, както и да изразят мнение по въпроси свързани с външнополитическите цели и задачи на страната ни и използването на позитивната инерция на Българското председателство. Младите хора ще изказват мнения по затова какво трябва да се направи, за да бъде Европейският съюз по-близо до тях, кои са главните рискове и заплахи за Европейския съюз през следващите години, какви да са приоритетите на Европейския съюз, за да направи живота на своите граждани по-безопасен, за приоритети за намаляване на неравенствата, за икономическо и социално хармонизиране между страните от Европейския съюз, икономическата сигурност на европейските граждани и мястото на Западните Балкани в бъдеща Европа.

www.infoz.bg  www.infoz.bg