Детска млечна кухня в Казанлък е в обновена сграда

Детска млечна кухня в Казанлък е в обновена сграда

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри официално обновената сграда на Детска млечна кухня. Общинското предприятие разполага с 6 автомобила, 32 работници, 29 обекта, които ще обслужва в града и селата, сред които 18 детски градини и 4 ясли. Детска млечна кухня ще храни близо 3000 деца на възраст от 10 месеца до 3 години.

2600 от тези деца са от детските градини и ясли, а около 400 родителите ще взимат храна разливно. Цената на дневния купон е 0,75 лв.

С тържествен водосвет за здраве и успех на начинанието започна официалната част, на която присъстваха още председателят на Общински съвет - Казанлък Николай Златанов, заместник-кметовете Лилия Цонкова и Петър Косев, секретарят на Общината Иванка Иванова и Петър Курдов - представител на фирмата изпълнител на ремонтните дейности.

Галина Стоянова откри Детска млечна кухня„За мен и за екипа на Община Казанлък беше важно да променим облика на Детската кухня, защото навярно много от вас са отбягвали да минават преди оттук, тъй като нейната сграда бе неугледна“ - каза кметът Галина Стоянова и благодари на майките за търпението в месеците, през които се извършваше ремонтът.

„Искам да ви уверя, че екипът на „Детска млечна кухня“ е съставен от професионалисти и вие можете да бъдете спокойни, че децата ви ще се хранят с качествена храна“ - допълни още кметът.

От 7 септември 2015 г. се приемат заявки за приготвяне на храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня, в централния офис на ул. „Христо Ботев“ № 30 в Казанлък и във филиалите по населените места: гр. Крън, с. Енина, с. Шейново, с. Копринка, с. Бузовград, с. Черганово и с. Овощник.

От 1 юни до настоящия момент бяха извършени редица ремонтни дейности по основната сграда на гр. Казанлък като: топлоизолиране на стени и покрив; подмяна на дограмата; подмяна на източник на топлина и вътрешно отоплителна инсталация (по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска млечна кухня, гр. Казанлък” на стойност 263 349 лв.; строително-ремонтни дейности на подготвителни, кухненски блок, помещения за разпределение на готовата храна, помещение за измиване и дезинфекция на съдовете за разнасяне на храната, складови и други помещения, както и доставката на ново кухненско оборудване (на обща стойност 343 000 лв. от бюджета на Община Казанлък за 2015 г.).

{responsivegallery}09-2015/mlechna-kuhnia{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Казанлък)