Детска млечна кухня в Стара Загора предлага разнообразно меню

Общинската детска кухня предлага разнообразно меню за децата в Стара Загора. Родителите имат възможност да избират от общо 4 разновидности – за по-малки и за по-големи деца. Като две от тях са специално съобразени с децата, които са алергични към млечни продукти и глутен. Около 800 са децата, на възраст от 10 месеца до 3 години, които ползват услугата в момента, поясни Росица Найденова, директор на кухнята.

Detska kuhnq

Ястията, които ежедневно се приготвят, са без консерванти, а трайността им извън хладилник е 5 часа от приготвянето. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната, както и носят отговорност за нейното съхранение и час на консумация.

Месечната такса е в размер на 20 лева и е за 21 купона, съобщиха от пресцентъра на Общината. Тя се заплаща преди ползването ѝ. Заявката за храна се прави ежедневно от абонатите и се получава в един от 13-те филиала в града.

Записването за общинската детска кухня се извършва всеки работен ден от 10:30 до 12:30 часа на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ № 1. Необходими са заявление в свободен текст за ползване на услугата, копие от удостоверението за раждане на детето, бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии, предадени 15 бурканчета от 190 мл от пюре с нови капачки от детски храни и 5 буркана от 400 мл, без винт, с нови метални капачки.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: