Цената на водата в Стара Загора да се намали иска Общината и общинските съветници

Общината Стара Загора и всички общински съветници искат преразглеждане на бизнес плана на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, с цел поевтиняване на цената на питейната вода. Това стана ясно по време на пресконференция, в която участваха кметът Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева и общински съветници от различни политически групи.

X3 03600

Непосредствено преди срещата с журналистите е проведена среща между кмета на Стара Загора, Председателския съвет на Общинския и управителя на водоснабдителното дружество инж. Радостин Миланов.

„Имаме аргументи, че цената може да бъде редуцирана. През миналата година, когато е изготвен бизнес планът на „Водоснабдяване и канализация“, цената на електроенергията за 1 мегаватчас беше 355 лева, но тогава нямаше компенсации. Сега водата струва 200 лева за мегаватчас“ – каза Живко Тодоров. Той добави, че всичко това се прави в интерес на хората в общината.

Мария Динева подчерта, че днешният разговор с ръководството на държавното дружество е бил експертен. Сформирана 7-членна работна група от представители на Общинския съвет, която в рамките на месец ще направи конкретен анализ.

Живко Тодоров и Мария Динева съобщиха още, че следващата седмица ще представят пред медиите предприетите мерки за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

www.infoz.bg  www.infoz.bg