Кметът Живко Тодоров отправи поздрав към Почетния гражданин Кънчо Матев за 90-ата му годишнина

С огромно уважение и признателност, кметът Живко Тодоров отправи поздрав по повод 90-ата годишнина на изключителния образователен деец Кънчо Матев, личност с огромен принос в развитието на чуждоезиковото обучение в Стара Загора. „Всички знаем, че Вие сте рицар на духовността и емблемата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“.

Вашият празник е повод отново да Ви благодаря, че неуморно сте работили за съхраняване на духа и традициите на българското образование, че винаги сте били старозагорец, обичащ своя град. Ненапразно за Вас е отредено най-високото отличие „Почетен гражданин на Стара Загора“.

Желая Ви добро здраве, силен дух и упоритост още дълги години! Съхранете воля и ентусиазъм, не позволявайте да угасне искрицата, която пали любовта към науката, живейте с вярата си в силата на духовността и знанието!“ – казва в своя поздрав кметът Тодоров.

От негово име Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“, връчи на г-н Матев Благодарствен знак на Община Стара Загора.

Kancho Matev 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg