Осигуряват се безплатни автобуси за честването на 3 март в Стара Загора

Два автобуса ще бъдат осигурени от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, за да бъдат от полза на желаещите да се включат в общоградското отбелязване на 3 март. Безплатният транспорт ще тръгне в 10:45 часа от подлеза на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ на бул. „Руски“. Техният маршрут е: бул. „Руски“ – „Ген. Столетов“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“ - ул. „Хан Аспарух“ – Околовръстен път, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

От 11:45 часа пред мемориала ще се състои общоградското честване на 145 години от Освобождението на България „Пред падналите за България – поклон“, както и финалът на паметното шествие с 300-метровото българско знаме. Празничната програма ще завърши с концерт на Петя Панева и ансамбъл „Загоре“.

След приключване на тържеството автобусите ще се връщат обратно и ще обслужват спирките по направление кв. „Самара“ – кв. „Железник“. И тази година в обществения транспорт навръх 3 март ще звучат патриотични песни.

Цялата програма, посветена на годишнината от паметните събития през 1878 г., е наситена със събития. Празничният ден започва в 9:00 часа с Молебен за България в Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. От 10:15 часа едновременно пред всеки паметник, посветен на 3-ти март в града, ще бъдат поставени венци и цветя. Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България ще бъде от 10:30 часа на площада пред Община Стара Загора. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще започне в 11:00 часа.

3 mart 2023

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема