Тракийски университет е удостоен с наградата „Стара Загора“

На тържествена церемония в старозагорския Регионален исторически музей бяха обявени носителите на тазгодишните награди „Стара Загора“ и „Млада Загора“. С наградата се отличават старозагорски граждани и колективи с високи постижения в областта на образованието, науката и изкуството, като тази година общо 20 предложения за присъждане на награда „Стара Загора“ в различните категории са постъпили в Общината.

С колективна награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“ за висококачествено висше образование и изследователска дейност и за значим принос за устойчивото екологично и икономическо развитие на региона беше удостоен Тракийски университет. Отличието връчи Надежда Чакърова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности.

„Считам това отличие като една изключително висока оценка на Община Стара Загора и на обществеността на нашия град за всичко, което прави Тракийски университет за общността, за града и за общината като цяло. Защото нашият университет е средище на науката, средище на образованието, което отваря вратите към иновацията и просперитета, към онова успешно бъдеще, към което всички ние се стремим” – каза доц. Емил Славов, зам.-ректор на Тракийски университет при приемането на отличието. „Тракийски университет има бъдеще в този град и в този регион не само защото той вече има два факултета на повече от 100 години и има богата история в почти всички сфери на образованието, но и защото е онова учебно заведение, в което могат да си дадат среща всички талантливи млади хора, които видяхме тук днес. За да бъде нашият град все по-проспериращ, за да останат в родната Стара Загора младите хора!”.

2DSC1673

DSC 1694

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема