Тракийски университет подкрепя учителите с безплатен уебинар

Департаментът за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийски университет – Стара Загора организира поредния от серията безплатни онлайн семинари, предназначени за педагогически специалисти, преподаватели и хора, работещи в образователна среда. Събитието е под надслов „Грижа за себе си“. Обучението ще се проведе на 5 ноември от 16:00 до 18:00 часа чрез платформа zoom.

„Заради пандемията всички преподаватели, педагогически специалисти са изправени пред значителни промени и препятствия в личния и професионалния си живот. Този семинар е предназначен да помогне на хората, избрали призванието да преподават, да се справят по-успешно със стреса и да повишат благополучието си“ – споделят от екипа на Департамента.

webinar

Теми на онлайн семинара:
• Какво казва науката за активната грижа за себе си и уменията за справяне;
• Как да правим оценка на личностното благополучие и стратегии за грижа за себе си;
• Да откриваме на препятствия и предизвикателства, които водят до пасивно отношение при грижата за себе си;
• Всеки участник ще може да си вземе редица нови и реално-приложими стратегии за грижа за себе си.

Лектори на събитието са доц. д-р Джон Спери – преподавател в Университет Лин във щата Флорида и проф. д-р Дебра Еънбайндър – заместник-декан, преподавател и ръководител на катедра „Консултиране и психология“, Университет Лин във щата Флорида. Обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.

Повече за събитието и заявление за участие ще откриете на сайта на ДИПКУ.

На следващия ден е организиран краткосрочен курс с лектор проф. Уес Уинджит на тема: „Стратегии за окуражаване: Работа с ученици и родители за изграждане на общност - Адлериански подход“. Курсът представлява обучение за педагози, психолози и всички специалисти, които имат отношение към образованието и възпитанието.

По време на обучението участниците ще имат възможност да се запознаят с теоретичните основи Адлерианския подход, за практическите задачи ще им дадат възможност да приложат наученото. Някои от акцентите в обучението са окуражаване, равенство, емпатия, етичност, образователна среда, чрез която всички участници подобряват уменията си за взаимодействие с околните - колеги, ученици и родители.

Включването в курса с проф. Уинджит се заплаща.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема