В село Змейово организират нестандартни конни надбягвания

Община Стара Загора, кметство село Змейово и местното читалище „Пробуда – 1928“ заедно със Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ организират на 23 март 2024 г. конни надбягвания по повод традиционния празник Тодоровден. Проявите са предвидени с начален час от 15:00 часа на конна база „Змейово“.

kushia copy

За първи път след стандартните надбягвания между животни при определяне на най-бързия жребец ще бъде организирана и надпревара между кон и човек – ветеран на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

Съпътстващата програма също обещава шумно веселие. Гостите на празника ще бъдат посрещнати с хляб и сол по стар български обичай, съпроводени от ритъма на българска гайда. Предвидена е и фолклорна програма от местното читалище, както и изложения на коне и старинни оръжия. Дълго хоро ще се извие, за да се почете съботният ден от първата седмица на Великия пост в памет на Св. великомъченик Теодор Тирон, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В село Змейово организират нестандартни конни надбягвания

В село Змейово организират нестандартни конни надбягвания

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24