На 22 март отбелязваме Световния ден на водата

От 1993 г. 22 март се отбелязва като Световен ден на водата. 22 години по-късно този ден обединява вниманието на всички нации и го насочва към бъдещето. Защото „Водата е живот“. През 2024 г. Световният ден на водата е под мотото „Вода за Мир”. Водата може да създаде мир или да предизвика конфликт

voda

Когато водата е оскъдна или замърсена, или когато хората се борят за достъп, напрежението може да нарасне. Като си сътрудничим по отношение на водата, можем да балансираме нуждите от вода на всички и да помогнем за стабилизирането на света.

Просперитетът и мирът разчитат на водата. Тъй като нациите управляват изменението на климата, масовата миграция и политическите вълнения, те трябва да поставят сътрудничеството във връзка с водата в основата на своите планове.

Водата обаче може да се бори с изменението на климата. Устойчивото управление на водите е от основно значение за изграждането на устойчивост на обществата и екосистемите и за намаляване на въглеродните емисии. Всеки има своята роля – действията на индивидуално и домакинско ниво са жизненоважни.

Във връзка с отбелязване на Световния ден на Водата - 22 март, през 2024 година ВиК ЕООД Стара Загора се включва в доброволческа инициатива, организирана от Български ВиК холдинг ЕАД и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Служители на ВиК ЕООД Стара Загора ще засадят 170 дръвчета на обекти, обслужвани от дружеството.

новини Стара Загора  www.infoz.bg