конкурс за ученици за написване на есе и за рисунка

Районен съд – Стара Загора обяви конкурс за ученици за есе и за рисунка

Районен съд – Стара Загора обяви конкурс за написване на есе и за рисунка, в който могат да се включат учениците от училищата на територията на Община Стара Загора. Конкурсът е в две категории:

  • Възрастова група 4-ти – 9-и клас - конкурс за есе или рисунка на тема „Бъдещето в детските очи - проекция на справедливостта и красотата“
  • Възрастова група 10-и – 12-и - конкурс за есе на тема „Свободата на личността - право и морал“

Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а рисунките могат да се подават в регистратурата на Районен съд – Стара Загора в Съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, „Бул. Митрополит Методий Кусев“ 33, Районен съд.

Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, а също и класа и училището, в което учат.

Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценяват творбите.

  • Крайна дата за подаване на творбите – 31.03.2018 г.
  • Обявяване на отличилите се творби – 16.04.2018 г.
  • Награждаване на отличилите се – 18.04.2018 г., на церемония по случай Деня на юриста и българската конституция и деня на отворените врати на Районен съд - Стара Загора.

Всички рисунки, подадени за конкурса, ще бъдат подредени в специална галерия на страницата на Районен съд в интернет rs-stz.bg, като ще бъде дадена възможност за гласуване за определяне на наградата на публиката.

www.infoz.bg  www.infoz.bg