Световноизвестният мим Герасим Дишлиев ще гостува в Стара Загора

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев ще гостува на сцената на Държавен куклен театър – Стара Загора на 19 март от 19:00 часа с авторския си спектакъл "Не на мястото си". Завършил е Международната школа по мимодрама в Париж на великия мим Марсел Марсо.

Герасим Дишлиев По-късно става негов асистент и управлява школата до нейното затваряне. За повече от две десетилетия е създал и участвал в много проекти. Един от тях емблематичен - "Монолог с Куфар", в който разказва за пътя си от Свиленград до Париж, за мигрантството, за човека на път.

Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 държави, на 13 езика. С него прави и проекта "Мимолетни следи", с който изминава обратно пътят от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете, през които преминава.

През 2017 г. Герасим Дишлиев спечели приза "Най-добър комедиен артист" на United Solo Festival в Ню Йорк с "Монолог с куфар". Последният му проект е озаглавен "Не на мястото си".

guerro stara zagora mart 2018

Guerro

www.infoz.bg  www.infoz.bgПаметникът на комунизма на връх Бузлуджа се руши

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД