Звезда на Ювентус ще посети Стара Загора

Ювентус джуниър камп - емоционална и полезна среща на децата с футбола

Футболна Стара Загора ще посрещне треньори на Юве, които ще обучават деца от 7 до 17 години по време на втория в България Ювентус джуниър камп, който ще се проведе от 25 до 29 юни на един от терените на стадион „Берое”.

Официалното откриване ще се състои на 25 юни, от 10:30 часа.

Участниците ще получат пълна екипировка и подаръци, ще учат италиански и английски език. Таксата е между 700 и 900 лева, в зависимост от настаняването. Кампът се организира от на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета. Домакин на лицензирания лагер е кметът Живко Тодоров.

„Никога не съм крил, че съм голям фен на Ювентус и това беше и причината фенклубът да избере Стара Загора за провеждането на кампа. Заедно ще направим едно хубаво изживяване за децата и треньорите на „Берое”, които ще имат достъп до обучението. Инициативата е много полезна не само за Стара Загора, защото тя е голяма реклама за града, но и за България” – каза пред журналисти Живко Тодоров.

„На 25 юни Стара Загора става черно-бяла, заради Ювентус. Това е един формат, който е световен, лицензиран от торинския клуб” – обясни Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета.

„Кампът е много подходящ за подрастващите, тъй като треньорите от Италия успяват да ги научат на дисциплина, на отговорност. Полезен е и за българските треньори, тъй като придобият различен опит, какъвто един световен футболен клуб може да предложи” – заяви Елена Тодоровска - представител на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета.

Главен треньор ще бъде Миха Рожина, участвал в Ювентус джуниър камп в България през 2016 г.

miha rozhina

Имената на останалите треньори ще бъдат обявени допълнителноНа отличилите се таланти организаторите на кампа ще окажат съдействие за обучение в Италия. "Ние сме сертифициран партньор на отбора за т. нар. Ювентус Академия и деца, които са участвали в кампа и са направили впечатление, могат да бъдат препоръчани от нас за улеснен достъп до кампове в Италия и до различни тренировъчни формати” – добави Костадин Крантев.

Ювентус джуниър камп ще завърша на 30 юни с конференция с участието на италиански и български футболни треньори, на която ще бъде представена методиката на торинския гранд, с която завоюва седма поредна шампионска титла и 13-а Купа на Италия. Извън кампа звезда на Ювентус ще посети Стара Загора, но името все още се пази в тайна.

Интервю с Костадин Крантев и Елена Тодоровска, представители на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета

Интервю с Костадин Крантев и Елена Тодоровска, представители на фенклуба на Ювентус в България и на Детска футболна академия Комета

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg