Участниците в Ювентус джуниър камп в Стара Загора получиха сертификати

Над 80 деца от цялата страна преживяха незабравими дни с екипа на световния футболен колос Ювентус. Вторият лицензиран лагер в България на италианския гранд се провежда в Стара Загора от 25 до 29 юни на тренировъчната база на стадион Берое в Стара Загора.

Ювентус джуниър камп е организиран от фенклуба на отбора в България и Детска футболна академия Комета, с подкрепата на Община Стара Загора.
Малките футболисти получиха подаръци - черно-бели екипи, топки и раници, и усилено спортуваха с трима треньори от Академията на Юве, ръководени от хърватина Миха Рожина, както и с треньори от Детско-юношеската школа на Берое. Децата бяха разпределени в групи, като всяка от тях носеше името на звезда на бианконерите – Дибала, Игуаин, Пианич и др.

На официална церемония, състояла се на Античната улица в Регионалния исторически музей, те получиха сертификати за обучение по методиката на Ювентус, които им връчи ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя им пожела да станат големи футболисти и да прославят страната ни по света.

„Много съм доволен, защото научихме много неща - как да дриблираме с топката, как да си подаваме хубави пасове и да вкарваме голове” – сподели 13-годишният Любомир Митев от София. „Беше много хубаво и следващата година отново ще участвам” – каза 9-годишният софиянец Йоан Петров.

IMG 3095

„Ентусиазмът на децата е страхотен и всички са много щастливи от това, което се случва на терените на комплекс Берое. Много се радвам и благодаря на Община Стара Загора за домакинството, за това, че ни приеха така сърдечно и ни помагат за абсолютно всичко. Говоря не само за Община Стара Загора, говоря за футболен клуб Берое, за медиите и за обществеността. Мисля, че Стара Загора остави следа в нас и ние в нея”  - заяви Костадин Крантев – представител на фенклуба на Ювентус в България.

Целта на Академията на Ювентус е да научи децата да подкрепят футболните ценности, да вярват във феърплея, в отборната игра и да не се предават. Идеята не е треньорите да си тръгнат със списък с избрани деца, а да повишат тяхната култура и технически умения, да се забавляват. Сертификатите, които получиха децата обаче им отварят по-големи възможности в случай, че решат да се развиват в чужбина.

„Най-важното, което показваме на децата е културата и как да израснат като мъже, като личности. Тъй като това е тренировъчен лагер, се опитахме да помогнем на най-добрите да надградят постигнатото, да споделим нашата методика с българските треньори и да предадем нашите умения. Българските деца, децата на Балканите са много талантливи, но е важно как се обучават, за да могат да израстват и да се развиват. Младите играчи са като празна мемори карта, която трябва да бъде запълнена с информация за развитие в правилната посока” – каза главният треньор на кампа Миха Рожина.

На 29 юни участниците в Ювентус джуниър камп отбелязват последните голове с екипа на „Старата госпожа” за тази година, защото през следващата ще има нов лицензиран лагер в България. А от фенклуба на Юве обещаха, че започват да работят по организирането на посещение в Стара Загора на легенда на най-титулувания италиански отбор. Неговите почитатели тайно се надяват да посрещнат Алесандро Дел Пиеро в един от най-футболните градове в България.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg