Над 80 малки футболисти работят с треньори на Ювентус в Стара Загора

Ювентус джуниър камп беше официално открит на 25 юни на тренировъчното игрище на стадион Берое в Стара Загора. Във втория в България лицензиран лагер на световния гранд от Торино, Италия участват над 80 малки футболисти от цялата страна.

Всички получиха черно-бели екипи и топки и усилено ще спортуват през седмицата с трима треньори от Академията на Юве, ръководени от хърватина Миха Рожина, както и с треньори от Детско-юношеската школа на Берое. Децата са разпределени в седем групи, като всяка от тях носи името на звезда на бианконерите.

Ювентус джуниър камп е организиран от фенклуба на Ювентус в България и Детска футболна академия Комета, с подкрепата на Община Стара Загора.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров Ви приветствам с добре дошли в нашия град, който е с хилядолетна история и дългогодишни традиции във футбола. Благодарим на организаторите за високата оценка на нашата спортна база! Пожелавам на всички млади футболисти да извлекат максимума от участието си в лагера. Надявам се, че те ще бъдат бъдещето на България във футбола“ - каза при откриването на лицензирания лагер секретаря на Общината Делян Иванов.

„В рамките на тези 5 дни ни очаква много футбол. Всеки ден децата ще имат двуразови тренировки и ще правят различни упражнения, ще имат мини турнири по футбол. В петък ще отбележат символично своя последен гол за тази година с екипа на Ювентус, а ден преди това ще получат своите сертификати. Всички са много развълнувани и готови за футбол” – каза Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България.

„Надявам се да е много готино, да си прекарам страхотно с другите деца, да играя много футбол. Знам, че Ювентус е голям отбор, с много победи, а моят фаворит е Дибала” – сподели 13-годишният Любомир Митев от София.

Главният треньор на Ювентус джуниър камп в Стара Загора Миха Рожина е треньор в Академията на Ювентус от 5 години и целта му е да носи посланието на клуба по целия свят. „Първо искаме да изградим хора, след това – футболисти, защото искаме да им кажем, че футболът е играта. През тази седмица ще правим същото, което е заложено в програмата на Академията на Ювентус в Торино, в която работим с подбрани деца. След края на лагера в Стара Загора участниците ще имат еднакъв прогрес” – заяви Миха Рожина.

Пред камерата ни той сподели какво стои в основата на големите успехи на Ювентус. „Първото е страст. Всички, които работим в Ювентус сме заредени с нея. Имаме една мантра и тя е да работим здраво” – каза той.

По време на официалното откриване поздрав отправиха детски мажоретни състави, ансамбъл „Траянци“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора и танцов състав „Тракийче“.

juventus junior camp stara zagora

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Теми: ,