Над 80 малки футболисти работят с треньори на Ювентус в Стара Загора

Ювентус джуниър камп беше официално открит на 25 юни на тренировъчното игрище на стадион Берое в Стара Загора. Във втория в България лицензиран лагер на световния гранд от Торино, Италия участват над 80 малки футболисти от цялата страна.

Всички получиха черно-бели екипи и топки и усилено ще спортуват през седмицата с трима треньори от Академията на Юве, ръководени от хърватина Миха Рожина, както и с треньори от Детско-юношеската школа на Берое. Децата са разпределени в седем групи, като всяка от тях носи името на звезда на бианконерите.

Ювентус джуниър камп е организиран от фенклуба на Ювентус в България и Детска футболна академия Комета, с подкрепата на Община Стара Загора.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров Ви приветствам с добре дошли в нашия град, който е с хилядолетна история и дългогодишни традиции във футбола. Благодарим на организаторите за високата оценка на нашата спортна база! Пожелавам на всички млади футболисти да извлекат максимума от участието си в лагера. Надявам се, че те ще бъдат бъдещето на България във футбола“ - каза при откриването на лицензирания лагер секретаря на Общината Делян Иванов.

„В рамките на тези 5 дни ни очаква много футбол. Всеки ден децата ще имат двуразови тренировки и ще правят различни упражнения, ще имат мини турнири по футбол. В петък ще отбележат символично своя последен гол за тази година с екипа на Ювентус, а ден преди това ще получат своите сертификати. Всички са много развълнувани и готови за футбол” – каза Костадин Крантев, представител на фенклуба на Ювентус в България.

„Надявам се да е много готино, да си прекарам страхотно с другите деца, да играя много футбол. Знам, че Ювентус е голям отбор, с много победи, а моят фаворит е Дибала” – сподели 13-годишният Любомир Митев от София.

Главният треньор на Ювентус джуниър камп в Стара Загора Миха Рожина е треньор в Академията на Ювентус от 5 години и целта му е да носи посланието на клуба по целия свят. „Първо искаме да изградим хора, след това – футболисти, защото искаме да им кажем, че футболът е играта. През тази седмица ще правим същото, което е заложено в програмата на Академията на Ювентус в Торино, в която работим с подбрани деца. След края на лагера в Стара Загора участниците ще имат еднакъв прогрес” – заяви Миха Рожина.

Пред камерата ни той сподели какво стои в основата на големите успехи на Ювентус. „Първото е страст. Всички, които работим в Ювентус сме заредени с нея. Имаме една мантра и тя е да работим здраво” – каза той.

По време на официалното откриване поздрав отправиха детски мажоретни състави, ансамбъл „Траянци“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора и танцов състав „Тракийче“.

juventus junior camp stara zagora

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Теми: ,

Светът

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху може днес да разкрие изцяло своя спорен проект за анексия на части от Западния бряг на река Йордан, която може да премести границите на еврейската държава за първи път от десетилетия

* * *
В Русия гласуват днес на референдум за серия от конституционни поправки, които ще позволят на президента Владимир Путин да остане на власт през следващите 16 години. Това е най-големият пакет с промени в руската конституция след нейното приемане през 1993 г., предшествано от разпадането на Съветския съюз.

Най-четеното от последните дни