Никола Чакалов е новият кмет на Млада Загора

Никола Чакалов е новият кмет на Млада Загора

Единайсетокласникът от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ Никола Чакалов е 22-ият кмет на Млада Загора - мандат 2018 - 2019 година. Той успя да победи съперниците си в оспорван дебат, който се проведе снощи в Младежкия дом.

Представители на седем старозагорски училища – Даниел Алексиев от Професионална гимназия по електротехника ”Г.С.Раковски”, Иванка Нейкова от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, Никола Чакалов от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, Венцислава Бойчева от Средно училище „Иван Вазов”, Жанета Мочева от Езикова гимназия „Ромен Ролан” и Родрик Вермюе от Средно училище „Васил Левски”, работиха по темата, определена чрез жребий – „Младежки пространства и инициативи в млада Стара Загора”.

Кандидатите за градоначалник изложиха своите идеи пред жури, публика и делегирани представители, за своето по-добро бъдеще в нашия град и в директен сблъсък показаха как и защо искат да са лидери, какви инициативи ще предложат за работа с младите хора.

Изборът беше труден и за журито, в състава на което влизаха – Николина Георгиева, Христо Иванов, Живко Желев, Калина Петкова, Емилия Колева и Желязко Динев и за определените представители на десет училища, участващи в тайния вот.

В оспорвана надпревара на сблъсък на идеи по темата и отговори на въпроси от журито и публиката, Никола Чакалов беше избран за кмет на Млада Загора. Решаващ за неговия избор, беше вотът на делегираните представители на училищата, които при проведеното тайно гласуване му дадоха най-много от гласовете си, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Негов заместник ще бъде Венцислава Бойчева от Средно училище "Иван Вазов".

Заместник-кмет на Млада Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24