Теодора Иванова е 23-тият кмет на Млада Загора

Теодора Иванова е 23-тият кмет на Млада Загора

Теодора Иванова, от 11 клас, от Средно училище „Иван Вазов” е 23-тият кмет на Млада Загора. Неин подгласник е Стефан Колев от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”. В избора участваха още ученици на Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев”, Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер” и Средно училище „Иван Вазов”.

От трите теми, върху които се готвиха кандидатите, беше изтеглена „Накъде отиват младите хора - приоритети, проблеми и предизвикателства”, върху която работиха екипите на младите кандидат-кметове.

По време на своето представяне те изложиха пред аудиторията своето виждане за проблемите и предизвикателствата пред младите хора и дадоха интересни предложения за дейности, върху които да работят през този мандат. Сред тях се откроиха идеи за повече дейности в сферата на изкуството, популяризиране на българската култура и традиция, създаване на различни инструменти, които ще напътстват младите специалисти при избор на професия и реализация. Предложени бяха и идеи за превръщането на Стара Загора в още по-зелен град, за създаване на младежки арт фестивал, за подобряване на здравословния начин на хранене.

След въпроси от журито, на които отговаряха всички млади кандидати, последва таен вот от делегираните представители на училищата. Най-голям брой точки получи Стефан Колев, следван от Теодора, Петър Калинов от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер” и Александър Александров от Профилираната природо-математическа гимназия „Гео Милев”.

При крайния сбор от точки (таен вот + оценката на журито) победата за кмет на Млада Загора беше избрана Теодора Иванова. Тя ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република Българи на празника на Стара Загора - 5 октомври и по традиция ще получи символичния ключ на Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24