Стара Загора е домакин на Балканиада по спортен бридж

Дванадесетата Балканиада по спортен бридж започна на 2 октомври в Стара Загора. В нея участват 80 състезатели от 8 държави. Те са разделени на 16 отбора. Тук са майстори на бриджа от Румъния, Турция, Северна Македония, Гърция, Сърбия, Австрия, Великобритания и България. Срещите се провеждат в залите на комплекс „Верея“.

„Радвам се да Ви приветствам с добре дошли в нашия прекрасен град. Надявам се, че и Вие ще оцените това, което сме направили за една година. Ние сме горди, че Стара Загора е домакин на Балканиадата. Искаме да се чувствате като у дома си. Пожелавам Ви много спортен хъс, много емоции и приятен престой в нашия град“ - каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на община Стара Загора.

Красимира Чахова на откриването на Балканиада по бридж

Тя подари на всички участници туристическа карта на Стара Загора и региона, за да могат през свободното си време да се запознаят с богатото ни културно-историческо наследство.

„Добре дошли отново в Стара Загора. Желая успех на всички и нека да победи спортът и феърплеят“ - пожела Тони Русев, председател на Българската бридж федерация.

На 4 октомври в Стара Загора започва и Тридесет и осмото издание на Международния бридж фестивал. Състезанията са посветени на Празника на Стара Загора – 5 октомври и се провеждат с подкрепата на Общината.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: