Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Инвестираме много в създаването на добри условия за развитие на културата

През изминалите 8 години полагахме големи усилия да привличаме външни инвестиции, за да променим облика на града, защото само с бюджета не можем да направим всичко, което е нуждо, за да обновим улици, тротоари, междублокови пространства, образователна, културна и спортна инфраструктура.

За да не товарим финансово хората, от 2012 г. не сме променяли и местните данъци и такси и те са сред най-ниските в България. Това каза кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров на среща с представители на Регионалния исторически музей, Ансамбъл „Загоре”, Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Художествената галерия – Стара Загора. В срещата участваха още кандидатите за общински съветници, предложени от ГЕРБ, Николай Диков, Милена Желева и Дарин Петков.

Живко Тодоров обобщи десетките изпълнени през двата му мандата проекти, като акцентира на инициативите, свързани със стимулиране и развитие в сферата на културата. „Инвестираме в създаване на добри условия за културни мероприятия. Близо 4 млн. лева вложихме за цялостен ремонт на залата в бившия Синдикален дом, която превърнахме в Културен център „Стара Загора”. Скоро ще бъде открит Музей „Литературна Стара Загора”, който дълго време нямаше подходящ дом. Имаме готов идеен проект за ремонт на Летния театър. Културното богатство в нашия град е голямо и трябва да го развиваме” – каза кандидат кметът за трети мандат. Той добави, че мечтата му е в парк „Артилерийски” да бъде построена многофункционална зала с 5000 места, която да привлича много събития. В новия парк ще се намира и новата Ритуална зала, ще бъде направен и параклис.

„Листата с кандидатите за общински съветници е най-добрата, защото в нея има хора, които не са партийно ангажирани, както нови личности, доказали се в своите професии. Радвам се, че директорът на Държавния куклен театър Дарин Петков е сред тях, защото ще направи много неща в Постоянната комисия по култура в следващия Общински съвет” – добави Живко Тодоров.

Дарин Петков заяви, че ще се запознае в детайли с проблемите на всички културни институции в града и ще работи усилено за тяхното решаване. Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ обобщи, че Стара Загора има много добра икономическа база, хората получават едни от най-високите за България заплати, но за да се чувстват щастливи тук, трябва да намират и качествени развлечения и отлична възможност за отдих. Затова са нужни и повече разнообразни културни събития, които да позволят на града да се конкурира с Пловдив и София и екипът на Живко Тодоров води последователна политика в тази посока.

Кметът увери, че е запознат в детайли с потребностите, които са заявили ръководителите на колективите от сферата на културата, приема ги за важни и потвърди, че исканията са разумни и реално изпълними.

Участниците в срещата се обединиха около необходимостта всяка от културните институции да има нужната ѝ самостоятелност при вземането на решения, но и да работят взаимно и в синхрон. „Много съм доволен от подобни разговори, защото те са изпълнени със съдържание и раждат идеи” – обобщи разговора още Живко Тодоров.

Ръководителите и служители в културните институции благодариха на Живко Тодоров за подкрепата, която имат през последните години от Община Стара Загора.

zhivko todorov kultura stara zagora 06

zhivko todorov kultura stara zagora 05

zhivko todorov kultura stara zagora 03

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

На подобна тема

Най-четеното от последните дни