Празник за деца и кучета ще се проведе в Деня на Стара Загора

Празник за деца и кучета ще се проведе в Деня на Стара Загора

Сдружение „За хората и животните” организира празник за деца и кучета под надслов „Да играем заедно!”. Той ще се проведе на 5 октомври, от 17 часа. Инициативата, която е посветена на Деня на Стара Загора ще се състои на поляната до кучешка градина в „Зеленият клин” и ще включва забавни игри с много награди, песни и танци, изпълнени от талантливи малки старозагорчета.

Специални гости на тържеството ще бъдат представители на Общинския приют за безстопанствени животни и на Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани”. От тях децата ще научат, че кучето, осиновено от приют, е точно толкова достойно да бъде домашен любимец, колкото и породистото, както и че осиновяването е благородна постъпка. Всички присъстващи ще могат да се запознаят отблизо с обитатели на приюта, както и да осиновят някои от тях, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани” ще разкажат на децата за дейността си, ще покажат спасени от тях диви.

За всички гости на празника ще има инфо зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на домашните любимци.

Тази година в инициативата се включва активно и Община Стара Загора, със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители от административните бюра ще обслужат всеки стопанин, който е пропуснал да регистрира кучето си. За целта са нужни 2 снимки паспортен формат и копия от ветеринарния паспорт на кучето със всички ваксини и чип. Годишният данък за Стара Загора е 24 лева. Кастрираните любимци, кучета на хора с увреждания, както и осиновените от приют, са освободени от налог.

www.infoz.bg  www.infoz.bg