Най-добрите млади бриджори на Балканите са в Стара Загора

Най-добрите млади бриджори на Балканите са в Стара Загора

Най-добрите млади бриджори на Балканите са в Стара Загора на 4 и 5 октомври. Градът е домакин на Второто Балканско младежко отборно първенство, с участието на 6 отбора от 6 държави, и на Втория Регионален младежки бридж фестивал, с участието на младежи и девойки от България.

Наред с тях в хотел „Верея“ се провежда и традиционната 10-а Балканиада за мъже и жени.

ivanov rusevБридж турнирите бяха открити днес от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, който поздрави участниците от името на ръководството на Община Стара Загора. „Ние се радваме, че годината, в която сме обявени за Европейски град на спорта, сме домакин и на първата игра на карти, която официално е обявена за спорт. Благодарим на Тони Русев и на Българската бридж федерация, че извоюваха домакинство за нашия град, което е подкрепа на крайна ни цел - да създаваме все по-добри условия за спорт в град Стара Загора“ - заяви в приветствието си Делян Иванов.

Председателят на Българската бридж федерация Тони Русев благодари за подкрепата на Община Стара Загора, „КонтурГлобал” и Пиреосбанк, за това, че са дали възможност най-доброто състезание на Балканския полуостров да бъде в Стара Загора. „Всяка година нашият спорт бележи ръст и ние всяка година се хвалим с все по-големи успехи. Най-големият успех са младите хора, които тази година са за втори път с нас“ - коментира той.

Специални гости на състезанието утре ще бъдат президентът на Европейската бридж лига Ив Обри и главният ковчежник Жозеф Харсени.

Игрите продължават в хотел „Верея” на 5 октомври до 18 часа.

Регистрирани са участници от 7 държави: Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Словения, България. Наградният фонд за X Балканиада по бридж е 2000 евро. Награждаването на участниците ще се състои на 5 октомври в 20:00 часа в хотел „Верея”.

www.infoz.bg </spanТеми:

На подобна тема