Стара Загора е Европейски град на спорта за 2017 г.

Стара Загора е Европейски град на спорта за 2017 г.

На специална церемония в Европейския парламент в Брюксел Стара Загора беше отличена за постиженията си в изграждането на спортна инфраструктура и организирането на спортни дейности. Призът Европейски град на спорта за 2017 г. получи зам.-кметът Красимира Чахова.

„Тази вечер Стара Загора получи два приза. В София ни връчваха награда за младежки политики и спорт, в Брюксел ни обявиха за Европейски град на спорта за 2017 г. Не можах да присъствам (заради контузия на спорт), но съм благодарен на екипа на Общината, който получи наградите и стои зад тези успехи. Те са за Стара Загора, за нашите уникални спортисти и треньори, които прославят града ни по целия свят! Благодаря на всички!“ - отправи поздравления в социалните мрежи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския парламент Андрей Ковачев и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).

На церемонията присъстваха още евродепутатът Ева Паунова и общинският съветник Николай Диков - председател на Комисията по спорт и младежки дейности.

За поредна година церемонията събира кметове и техните екипи от множество европейски градове и столици. За пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24