Спортните събития в Стара Загора от 8 до 10 октомври

През следващите три дни Стара Загора ще бъде домакин на редица спортни мероприятия, съобщи началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов. От 8 до 10 октомври на тренировъчното игрище на стадион „Берое“ ще се проведе Балканиада по футбол за ветерани. Официалното откриване ще бъде на 9 октомври от 12:00 часа. За единадесети пореден път в Стара Загора ще се проведе турнир по тенис на маса по случай 5 октомври - Ден на Стара Загора.

Той ще се състои на 9 и 10 октомври в спортна зала „Иван Вазов“. Официалното откриване ще бъде в съботния ден от 10:00 часа. Участник във форума ще бъде и пътешественикът Володя Сорокин. Той е приключенец, обиколил над 65 държави на колело. Роден е в руския град Самара, но има и българско гражданство. Завършил е аерокосмическия университет в родния си град и института по кинематография в Москва. Той ще разкаже част от драматични моменти в Африка, Австралия и за две забележителни пътешествия в Съединените американски щати.

През уикенда Стара Загора ще посрещне и турнир по фехтовка. Той ще се проведе в спортната зала, намираща се на ул. „Българско опълчение“ № 85. Официалното откриване ще бъде на 9 октомври в 11:00 часа. Турнир по спортни танци „Купа Стара Загора“ ще внесе грация и финес в спортна зала „Стара Загора“ в съботния ден. Откриването ще бъде в 17:00 часа. Любителите на риболова ще могат да се включат в първия турнир по спортен риболов „Шампион на Стара Загора“. Той ще се проведе на 9 и 10 октомври от 10:00 до 16:00 часа на езерото „Загорка“. От 6 до 10 октомври Стара Загора е домакин на XXXX-ия Международен фестивал по спортен бридж и ХIII Балканиада по спортен бридж. Надпреварите се провеждат в хотел „Верея“. Участие ще вземе и женският национален отбор на Турция.

people g

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: