Парк Мол Стара Загора организира детски спортен празник

Парк Мол Стара Загора организира детски спортен празник с подкрепата на Община Стара Загора и в партньорство с Граждански клуб ЛИПА. Той ще се проведе на 27 октомври от 11:00 часа. Търговският център ще дари спортно оборудване на клубовете.

arena stara zagoraНа събитието ще присъстват Александър Томов, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион; Георги Палазов, изявен български плувец в дисциплината бътерфлай, в която е носител на всички национални рекорди, участник на летните олимпийски игри в Сидни, Атина и Пекин; Тихомир Иванов, един от най-успешните ни млади състезатели по лека атлетика в дисциплината скок височина, участник на Олимпийските игри в Рио. Атлет на годината за 2017 г., Денис Димитров, състезател по лека атлетика, спринтьор на 100 и 200 метра, световен и европейски медалист, Емилия Драгиева – състезател по висок скок, бронзов медал на световното първенство в зала в Индианаполис и други.

Събитието има за цел да мотивира младите хора активно да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот. По време на хепънинга млади спортисти от различни клубове и деца, желаещи да спортуват, ще имат възможност да се срещнат и да разговарят с изявени българки спортисти и да получат автографи от тях.

По време на спортния празник децата ще покажат наученото в демонстрации по лека атлетика, художествена гимнастика, волейбол, баскетбол, бадминтон, борба, фектовка, спортна гимнастика, джудо, плуване, както и много игри, забавления, изненади и много награди, осигурени от организаторите и спонсори.

Изключително атрактивна ще бъде и импровизираната демонстрация по баскетбол с гостите на събитието.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: