Турнири по художествена гимнастика и фехтовка се провеждат в Стара Загора

XII Турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ се провежда в Стара Загора от 27 до 29 април. Официалната церемония по награждаването е на 28 април от 13:30 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов“.

Турнирът се провежда ежегодно и е истински празник на младостта, грацията и финеса. В надпреварата се включват над 500 състезателки от страната и чужбина. Организатори са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Елит“.

fehtovka 1На 29 и 30 април зала „Иван Вазов“ в Стара Загора е домакин на детски турнир по фехтовка (сабя). В първия ден от 14:00 часа започва съревнованието на децата до 13-годишна възраст. Във втория ден от 9:00 часа стартират деца до 11 г. и деца до 15-годишна възраст.

Организатори са Община Стара Загора, Българската федерация по фехтовка, Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и Фехтовален клуб „Железник“.
Проявите са част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“.

www.infoz.bg

Fehtovka stara zagora

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24