Общината приема предложения за наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Община Стара Загора очаква предложения за присъждане на Награда „Стара Загора“ за 2020 г. Отличието се връчва по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Номинациите могат да бъдат направени от държавни и общински органи; обществени и професионални организации, творчески сдружения и от граждани на общината.

Те се подават до кмета в писмен вид до 15 април. Наградата „Стара Загора“ се присъжда в две направления: „Наука и образование” и „Култура и изкуство”. Кандидатите за първото направление трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа. Ученици на кандидатите да имат участия и класиране на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво.

stara zagora

За присъждане на наградата „Стара Загора“ в направление „Култура и изкуство“ се номинират хора със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства.

За награда „Млада Загора“ могат да бъдат номинирани учащи с изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси в сферата на науката и образованието; културата и изкуството. Кандидатите трябва да са класирани на призови места на регионални, национални или международни олимпиади, конкурси и състезания или да са разработвали и участвали в училищни, общински, регионални, национални или международни проекти с принос за утвърждаване на авторитета на учебното заведение, както и да имат личен авторитет сред съучениците си и учителите в съответното учебно заведение. Желаещите могат да правят своите номинации до 15 май.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber