Отменя се шествието с 300-метровия флаг на 3 март в Стара Загора

Отменя се шествието с 300-метровия флаг на 3 март в Стара Загора

Паметното шествие на 3 март в Стара Загора с 300-метровото българско знаме, както и тържествената заря-проверка се отменят. Причината е препоръката на Националния оперативен щаб за заболяването Covid-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. Във връзка със събитията в града беше проведен разговор с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на щаба.

От там предупреждават, че струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове. На 3-и март, в 10:30 часа, кметът Живко Тодоров, заедно с общинското ръководство и Общинския съвет, ще поднесат цветя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa: Мавзолей костница „19 юлий 1877“, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание.

В 11:00 часа ще бъдат положени венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

На подобна тема

Най-четеното от последните дни