Отменя се шествието с 300-метровия флаг на 3 март в Стара Загора

Отменя се шествието с 300-метровия флаг на 3 март в Стара Загора

Паметното шествие на 3 март в Стара Загора с 300-метровото българско знаме, както и тържествената заря-проверка се отменят. Причината е препоръката на Националния оперативен щаб за заболяването Covid-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. Във връзка със събитията в града беше проведен разговор с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на щаба.

От там предупреждават, че струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове. На 3-и март, в 10:30 часа, кметът Живко Тодоров, заедно с общинското ръководство и Общинския съвет, ще поднесат цветя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa: Мавзолей костница „19 юлий 1877“, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание.

В 11:00 часа ще бъдат положени венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема