www.infoz.bg

Кметът Живко Тодоров се включи в кръводарителската кампания

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се включи в кампанията „Да бъдеш герой е в твоята кръв“. Тя е организирана от Сдружение „Самаряни”, Моята еОбщина и Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора, и се провежда от 30 март до 5 април 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Общината.

Живко Тодоров пристигна в Районния център и премина през всички процедури по дезинфекция, мерене на температура, провеждане на интервю и т. н.
„Включих се в тази кампания, защото въпреки извънредното положение, трябва да бъдем солидарни. Тази кръв за някои хора означава живот. Трябва да се радваме, че сме здрави и да помагаме, когато можем. Трябва да сме съпричастни с каузата, в крайна сметка животът продължава“ - сподели Живко Тодоров. Заедно с него в кампанията се включи и секретарят на Общината Делян Иванов.

„Призоваваме хората да даряват кръв и след тази кампания, защото кризата няма да свърши скоро, а ще имаме нужда от кръв“ - каза д-р Петя Матеева, директор на Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора. По думите ѝ имало желаещи да даряват, само за месец март са минали 78 безвъзмездни кръводарители.

Кръводаряване се извършва всеки делничен ден от 7:30 до 17:30 часа в Районния център. За да няма струпване на много хора на едно място, в сградата не се допускат придружители на кръводарителите, а самите те влизат максимум по двама. Създадена е стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки кръводарител, както и на персонала. Всички служители в Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора са снабдени и оборудвани с необходимите предпазни средства.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема