Даряването на кръв спасява човешки живот

Даряването на кръв спасява човешки живот

14 юни е Световният ден на доброволния кръводарител. На тази дата е роден Карл Ландщайнер, носител на Нобелова награда за откриване на системата AB0 кръвни групи през 1900 г., спасила милиони човешки животи. По този повод, за втора поредна година, екипът на "Моята еОбщина" организира кръводарителска акция "Да запретнем ръкави - да спасим живот"!

Негови партньори са Сдружение "Самаряни" и Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора.

Акцията ще се проведе на 12 юни от 8:30 до 12:30 часа в Комплекс за социални услуги на ул."Христо Ботев" № 205, където медицински екип от Районен център по трансфузионна хематология ще е на разположение на всички желаещи да дарят доброволно и безвъзмездно кръв.

Организаторите вярват, че заедно можем да променим негативната статистика, а именно: на 1000 нуждаещи - желаещите да дарят кръв са едва 22 на брой. Към настоящия момент човешката кръв няма аналог в световен мащаб и това я прави безценна. Те благодарят на безвъзмездно кръводаряващите и искат да насърчат повече хора да последват примера им.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24