Детските площадки в Стара Загора - красиви, удобни и безопасни

Стара Загора е град, в който има създадени добри условия за спорт и отдих на открито. Изградени са много детски площадки, монтирани са и фитнес уреди. Добре е, че създадените преди две – три години съоръжения за игра за най-малките и днес са запазени и се поддържат чисти и в изправност. Периодичният контрол е задължение на собствениците.

контрол за безопасност на детски площадкиИ в случая това е Община Стара Загора

Трябва да се следи играчките и съоръженията да се изправни, а също така и да отговарят на европейските изисквания, за да се гарантира безопасността на децата, които ги използват. Контрол се извършва задължително един път в годината. Осъществява се от независим акредитиран орган. Доказан със своята прецизност е Органът за контрол в Центъра за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора.

Предстои да бъде открит и новият парк на мястото на бившите казарми, западно от центъра на Стара Загора. Там вече има изградени няколко детски площадки и те са преминали първоначален контрол – също от експертите в на ЦИЕС - Стара Загора.

Центърът за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора е признат и нотифициран орган пред Европейската комисия по множество директиви и регламенти. Той е предпочитан партньор на много чуждестранни производители и вносители в процеса на прилагане на европейските изисквания за качество и безопасност.

И ако се върнем на площадките, които винаги са пълни с деца, освен в моментите, които ние избрахме за снимане, нужно е още малко ангажираност и от страна на родителите. Не е трудно например кърпички, салфетки и чашки от кафе да се изхвърлят в кошчетата за отпадъци.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgТеми: ,
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор