Танцова двойка от Стара Загора представи достойно България в Лондон

Талантливите състезатели по спортни танци от Стара Загора се представиха достойно на най-престижното световно състезание, което се проведе в Лондон. 16-годишната Николета Николаева и 18-годишният ѝ партньор Братан Братанов от Стара Загора бяха сред трите български двойки, които имаха куража да се съревновават с най-добрите в света.
"Състезанието беше великолепно!

Николета Николаева и Братан Братанов - танцова двойка От 350 двойки сме в Топ 150, което е добре за първо участие на толкова престижен форум" - каза Братан.

"Мисля, че и трите двойки от нашата страна представихме България много добре" - добави Николета.

"Когато разговаряхме с Вас преди заминаването ни за Лондон споделихме, че имаме нужда от определена сума, за да осъществим мечтата си да участване в световното състезание. След като публикувахте разговора ни на сайта www.infoz.bg получихме лична финансова помощ от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Изключително сме му благодарни, защото нямаше да се справим финансово", каза Братан Братанов.

"Имаме уникален кмет! Големи благодарности и на Община Стара Загора. Без тази помощ това състезание за нас нямаше да бъде възможно за нас" - заяви Николета Николаева.

Младата танцова двойка се подготвя за Държавното първенство в Албена, което ще се проведе в началото на юли 2015 г.

Николета е състезател на Клуб по спортни танци "Голд степ" и ученичка в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова". Братан учи в Математическата гимназия "Гео Милев" в Стара Загора и се състезава в Клуб по спортни танци в Хасково. Братан е 5-кратен шампион на България, Николета е спечелила 35 медала. Двамата са амбицирани заедно да постигнат много успехи.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bgТеми: ,

Милиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема