Талантлива танцова двойка от Стара Загора ще прослави България в Лондон

16-годишната Николета Николаева и 18-годишният ѝ партньор Братан Братанов са сред трите български двойки, които ще покажат изяществото на спортните танци в най-престижното световно състезание, което ще се проведе през май 2015 г. в Лондон. Николета е състезател на Клуб по спортни танци "Голд степ" и ученичка в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова".

Братан учи в Математическата гимназия "Гео Милев" в Стара Загора и се състезава в Клуб по спортни танци в Хасково. Двамата са обединили усилия и амбиции да се представят достойно на световния танцов форум.

nikoleta nikolaeva bratan bratanov danceТова е най-голямото състезание в света по спортни танци. Участват около 400 двойки в една група, а има над 10 групи, съобщи Братан Братанов и сподели, че за него танците са изкуство, чрез което той изразява себе си.

Приемам състезанието като предизвикателство, с което очаквам да се справя, каза Николета Николаева.

През 5-годишната си състезателна кариера тя е спечелила 35 медала и много грамоти. Братан е 5-кратен шампион на България и има много призови места в национални и международни турнири.

Изяществото и красотата, с които спортните танци радват публиката, са свързани обаче с немалко средства. Този спорт не получава финансиране от държавата, дори и за престижни световни състезания и българските участници си осигуряват сами средствата. Младата танцова двойка от Стара Загора дава понякога уроци, за да изкарат пари за състезание, но основно разчитат на родителите си.

Като цяло състезанието за двамата ще ни струва общо около 6000 лева. Билетите и нощувките в Лондон са много скъпи. Регистрациите за участие в самия турнир също са свързана с такси. Само материалите за костюма на Николета са около 600 - 700 лева. Имаме ежедневни подготовки - физическа и психическа, за които също се плаща, споделя Братан.

Николета, Братан и техните родители са събрали около 3000 лева - половината от необходимата сума и ще бъдат признателни ако някой им протегне ръка, за да сбъднат мечтата си да участват в световното състезание в Лондон.

Моят телефон е 0899 863166. Ще бъдем искрено много благодарни наистина ако някой ни помогне, за да успеем и за да се явим на самия турнир, каза 18-годишният състезател по спортни танци.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...