Стискаме палци на талантливите танцьори Николета Николаева и Братан Братанов!

Талантливата танцова двойка от Стара Загора - Николета Николаева и Братан Братанов, заминаха за участие в най-престижното световно състезание по спортни танци в Лондон. Както вече www.infoz.bg, 16-годишната и 18-годишният ѝ партньор Братан са сред трите български двойки, които ще се представят в големия форум.

nikoleta nikolaeva bratan bratanov latino danceНиколета е състезател на Клуб по спортни танци "Голд степ" и ученичка в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова". Братан учи в Математическата гимназия "Гео Милев" в Стара Загора и се състезава в Клуб по спортни танци в Хасково.

През 5-годишната си състезателна кариера тя е спечелила 35 медала и много грамоти. Братан е 5-кратен шампион на България и има много призови места в национални и международни турнири.

Изящните спортни танци са свързани с осигуряване на немалко лични средства, защото за тях държавата не дава финанси. За участието на младата танцова двойка в Лондон са необходими 6000 лева. Родителите на Николета и Братан са осигурили половината от тях и в интервю за www.infoz.bg младежите споделиха, че са им нужни от 3000 лева.

След публикуването на репортажа, талантливите танцьори са получили  финансова подкрепа от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който им даде лични свои средства. Двамата танцьори споделиха, че са изключително благодарни за помощтта.

Николета и Братан ще представят своите умения на 21 и 23 май 2015 г. в световното състезание по спортни танци в Лондон.

Стискаме им палци и ги очакваме с добри новини!

Видео интервю с Николета Николаева и Братан Братанов, записано месец преди състезанието

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема