Български анимационен филм на финал в престижен конкурс

Български анимационен филм стигна до финала в конкурс на престижното британско списание за кино Empire. Един от авторите – Димитър Костадинов, е от Стара Загора. Заедно с Наталия Петкова двамата създават едноминутен римейк на филма „Смело сърце“, който попада във финалната четворка на конкурса за анимационни творби. Двамата стават първите българи, достигнали до този етап на конкурса, преборвайки конкуренция от над 700 творби от цял свят.

dimitar kostadinov natalia petkova animateДимитър и Наталия са поканени и на церемонията по награждаването в Лондон. Те получават комплименти за работата си и от големите победители – британските аниматори. Идеята за участие в престижния конкурс е на Димитър. Той измисля, рисува, композира музиката и озвучава филма. Наталия е неговият коректив в идеите и реализацията. Димитър Костадинов завършва анимация в Нов български университет, а Наталия Петкова вече е дипломирана куклена актриса.

След успеха те вече са истински творчески тандем и с повече самочувствие гледат към световните студия. И двамата са единодушни, че не искат да се занимават с нищо друго. Изкуството за тях е важно най-вече заради петте минути радост и щастие, което подаряват на зрителите и това им носи удовлетворение.

infoz autor  Анна Турлакова | www.infoz.bg

Споделете!