Стара Загора отбелязва Деня на спорта с масов крос

С масов лекоатлетически крос и спортни демонстрации Стара Загора ще отбележи Деня на спорта – 17 май. Състезателите от спортните клубове в града ще направят демонстрации от 9:30 часа на площада пред Общината. В 11:30 часа ще бъде даден старт на масовия крос, организиран от Община Стара Загора и Тракийски университет, който тази година празнува своята 20-годишнина. В кроса могат да участват всички желаещи, независимо от възрастта.

Масов крос Те ще получат регистрационен номер и специална тениска. Участниците ще направят две обиколки по определено трасе: старт пред сградата на Общината – бул. "Митрополит Методий Кусев" – бул. "Руски" – бул. "Цар Симеон Велики" – финал на площада, където ще се състои награждаването на победителите. Ще има награди за първо, второ, трето място, най-бързо бягащ преподавател, ученик, студент и най-бързо бягаща жена.

С три европейски шампионата тази година Стара Загора се включва в Международния месец на предизвикателството.

След изключително успешния старт на Европейското първенство по футбол за юноши на 6 май, който събра близо 15 000 зрители на стадион Берое, на 17 май ще бъде открито Европейското първенство по ушу. На 20 и 21 юни на стадион "Берое" ще се състои Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема