Най-малките старозагорци получиха първите си джаз уроци

На 11 юни в 19:00 часа на Античния форум в Стара Загора ще бъде открито четвъртото издание на Международния фестивал "Джаз форум Стара Загора". Организаторите са подготвили много изненади за публиката, които не трябва да се пропускат. Те останаха верни на своята традиция, както и на желанието си да приобщят все повече хора като ценители на джаза, и правят от 8 до 10 юни традиционните матинета „Джаз за деца“ в парк "Пети октомври".

venci blagoev jazz forum stara zagora 2015"Неофициалната част започва с най-естествения начин - играта, първичния интерес към джаза, който е свързан с барабаните, с перкусиите, с детските песни, с децата, за да могат те да се запознаят с думата "джаз", с музикантите, които ще сверят с големите звезди. Ние се забавляваме, готвим се и заедно с подготовката на фестивала свирим и поддържаме форма. Надяваме се и децата да се запалят, да доведат своите родители от 11 до 13 юни 2015 г. на Античния форум в Стара Загора", сподели известният български тромпетист и артистичен директор на фестивала Венци Благоев.

Всички събития от "Джаз форум Стара Загора 2015" са безплатни за публиката, благодарение на подкрепата на Фондация "Америка за България".

Подробности за участниците във фестивала и за техните изпълнения - в интервюто с артистичния директор на форума и един от големите български тромпетисти Венцислав Благоев.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема