Кметът Живко Тодоров благодари на всички доброволци кръводарители

Кметът Живко Тодоров благодари на всички доброволци кръводарители

„За мен това е граждански акт, който всеки трябва да направи, защото така се спасяват животи. Направих го с удоволствие и благодаря на Кръвния център за добрата работа. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров минути след като дари кръв в акцията „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“.

Тодоров благодари на всички доброволци и добротворци в града. Организатори на акцията по кръводаряване са екипът на „Моята еОбщина“, Община Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора и Сдружение „Самаряни“. Мобилният кабинет беше разположен в зала „Фоайе“ на администрацията от 9.00 часа до 12.00 часа.
От Кръвния център, благодариха на старозагорци за отзивчивостта, с която се включват в акциите за набиране на кръв. Районният център по трансфузионна хематология – Стара Загора покрива европейските изисквания. Според експертите кръводаряването, когато е възможно и няма медицински причини да не се случва, е полезно за организма. Минималният период между две манипулации е 60 дни.

IMG 3048

www.infoz.bg  www.infoz.bg