Стартира детски конкурс за мартеници

Традиционният конкурс-изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ ще се проведе и тази година. Организатори са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора. 1 март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост. Закичвайки се с мартенички, българите изразявали волята си за добруване, здраве и берекет.

Нека да спазим и продължим вековната традиция, призовават организаторите.

martenits 1i

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, предучилищни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и други социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи:

  • І група – детски гради и предучилищни групи
  • ІІ група – първи – четвърти клас
  • ІІІ група – пети – седми клас.

Мартениците от детските гради и предучилищните групи, както и колективни участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Срокът за предаване на мартениците е 22 февруари 2022 г. в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” № 71 ет. 3.

На 1 март отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в залата на ЦПЛР и централната градска част. Поради епидемичната обстановка, не се предвижда публично откриване на изложбата. От 4 до 15 март наградените деца и институции могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески” № 71 ет. 3. Телефони за допълнителна информация: 042 638698, 042 629062.

www.infoz.bg  www.infoz.bg