В Латвия се влиза с попълнен електронен формуляр

В Латвия се влиза с попълнен електронен формуляр

Латвийските власти въведоха изискване за попълване на електронен въпросник при влизане на територията на страната. Той заменя хартиения, изискван до 12 октомври, и е достъпен на специално създадената страница. Попълването на въпросника, не по-рано от 48 часа преди пресичането на границата с Латвия, е задължително за всички пътуващи, информират от Министерството на външните работи на България.

Той съдържа данни за контакт, електронна поща, номер на документ за самоличност, пътуване, адрес на пребиваване и телефонния номер, както и информация за държавите, които пътуващият е посетил през последните 14 дни. След попълване на формуляра системата генерира QR код, който потвърждава, че подадената информация е получена.

При нужда от съдействие българските граждани в Латвия могат да се свържат с българското дипломатическо представителство във Варшава, Полша на следните телефонни номера: +48 22 629 40 71, +48 22 629 40 72, както и на дежурен телефонен номер за спешни случаи в извънработно време: + 48 668 668 813, а също и на eлектронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема