Електрозарядните станции в обекти на Kaufland се увеличават

Kaufland България разшири мрежата си от бързи електрозарядни станции с още две. С тях общият брой на зарядните станции за електрически автомобили, разположени в обекти на най-голямата търговска верига в България, вече е 17, като 15 са бързозарядни. Новите две електрозарядни станции са инсталирани на паркингите на хипермаркет Kaufland Варна в кв. „Бриз“ и на софийския хипермаркет в кв. „Малинова долина“.

През септември 2022 г. Kaufland България въведе платен режим на своите зарядни станции за електрически автомобили. Цената за един киловатчас за всички типове заряд е 88 стотинки и е сред най-ниските в страната. Заплащането на услугата се извършва чрез мобилното приложение VsichkoTok. Въвеждането на такса за зареждане на електроавтомобили е отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. С това компанията постигна по-добра регулация за използването и повиши качеството на предлаганата услуга.

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 г. До момента услугата беше достъпна на паркингите на хипермаркети Kaufland в следните градове: София – в кв. „Банишора“, в ж.к. „Младост“ 4 и в кв. „Крива река“, в Пловдив – кв. „Тракия“, в Стара Загора – кв. „Бедечка“, Бургас – кв. „Изгрев“, Варна – кв. „Трошево“, Велико Търново, Русе – бул. „Липник“ 8, Плевен – ул. „Сан Стефано“ 80, Добрич, Ботевград и Сандански. Станциите могат да зареждат по два електрически автомобила едновременно. С новите две броят на бързите електрозарядни станции в мрежата на Kaufland става 15. Две стандартни зарядни станции са разположени на територията на административния офис на компанията в София и на Централния склад на веригата в с. Стряма.

Компанията инсталира и първите две в България специализирани зарядни станции за велосипеди, мотопеди и електрически скутери (тротинетки) в софийските квартали „Горубляне“ и „Крива река“.

Освен в развитието и поддържането на инфраструктурна мрежа от електрозарядни станции в своите обекти, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк в България. Това е част от визията търговската верига за модерна градска среда с мисъл за природата. Като отговорна към околната среда компанията стимулира електромобилността, предоставяйки възможността на клиентите да зареждат автомобила си докато пазаруват.

Kaufland България е лидер в сектора на търговията в България с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града.

zaryadni stantsii elvtomobili

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема