Започва ремонт на пътя между селата Винарово и Могилово

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов даде началото на основния ремонт и реконструкция на участък от общински път 1226, свързващ селата Винарово и Могилово, финансиран от Министерството на регионалното развитие и блогоустройството. „Започна дългоочакваният основен ремонт от хората в региона. Пътят е един от приоритетите в инфраструктурното подобряване на община Чирпан.

kracholov kopka 01

Още в началото на мандата казахме, че залагаме 10-годишна програма за развитие и поетапно я реализираме. След близо 3-годишните усилия на общинското ръководство днес стигнахме до тази първа копка“ – заяви пред събралите се могиловци, винаровци и гости на церемонията кметът Ивайло Крачолов.

Кметът благодари на всички работили по проектирането, решените геодезични проблеми и за ежедневното взаимодействие с шест институции, за да се финализира проектът. Специални поздравления от него получиха главният архитект, ръководителят на строителната общинска дирекция, Общинският съвет за всеотдайната дългогодишна работа, както и финансиращото министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Той информира присъстващите за одобрението на ремонт на пътя между град Чирпан и село Ценово на стойност 3 млн. лева за първите 3 км., които са в най-тежко състояние. „В момента проектираме пътя с. Гита – с. Осларка и отбивката за с. Държава, в плановете ни са проектирането на пътя село Изворово – села Стоян-Заимово – село Могилово. В рамките на 6 – 7 години напълно е реалистично да ремонтираме всичките си четвъртокласни пътища. В селата Винарово и Могилово направихме ремонт на тротоарите, тече ремонтна дейност в Зетьово, Златна ливада, Целина и др., за общинското ръководство са важни малките населени места и правим възможното, въпреки трудностите“, подчерта кметът.

Отец Иван благослови начинанието, което стартира с ритуал „първа копка“, направена от кмета Ивайло Крачолов и Татяна Чаръкчиева, представител на дружеството-изпълнител на ремонта. Средствата са в размер на близо 3 млн. 839 хил.лева. Това е най-голямото финансиране за основен ремонт на четвъртокласен път за последните 40 години в община Чирпан.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24